23/10/2019
Culturals  

 Visita: Palau Baró de Quadras 

CAATEEB - Barcelona 
El CAATEEB conjuntament amb "Cases Singulars" organitzen una visita al Palau del Baró de Quadras, edifici modernista construït per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Aquesta obra és declararda Bé Cultural d'Interès Nacional. 
 

El Palau segueix l'esquema dels edificis de l'eixample: la planta principal era per ús dels propietaris i la resta, pisos per llogar. L'edifici conté una entrada per carruatges que dóna a una escala monumental d'accés principal i és l'eix vertebral de la residència.

L'interès de l'edifici rau principalment en el variat repartori decoratiu, en què s'alternen motius gòtics, clàssics i arabitzants. Fou una de les primeres cases construïdes a la Diagonal. És un clar exemple del goticisme i de la preocupació per part de la família de manifestar la possessió d'un títol nobiliari recentment aconseguit. L'edifici ens fa pensar en els palaus gòtics barcelonins on repeteix l'ús d'escultures goticisites amb profusió de l'ús de la ceràmica de colors amb certa influència de l'arquitectura islàmica.

dimecres , 23 d' octubre de 2019  
  A les 10h
  Avinguda Diagonal, 373
Col·legiats: Gratuït No col·legiats: 9€